ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU:
-2022’DE YERLİ VE MİLLİ UYGULAMALARLA 138 BİN 445 SİBER SALDIRIYI ENGELLEDİK
Ulaştırma ve altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sınır kapılarındaki güvenlik kadar ‘siber kapılardaki güvenliğin’ önemli olduğuna vurgu yaptı ve 2022 yılında yerli ve milli uygulamalarla 138 bin 445 siber saldırının engellendiğini bildirdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılında kurumsal Siber Olaylara Müdahale Ekibi’nin (SOME) kurulduğunu, SOME bünyesinde 2 bin 125 kişinin görev yaptığını kaydetti. Ayrıca, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ile SOME’ler arasında alarm, uyarı ve güvenlik bildirimlerini paylaşmak amacıyla SOME İletişim Platformu’nun (SİP) geliştirildiğini de aktaran Karaismailoğlu, internette artan kullanıcı sayısıyla birlikte, kötü niyetli eylemler ve hack’lemelerin arttığını, dijital saldırıların, kurumsal, sistemli ve uluslar üstü bir düzeyde yapıldığının altını çizdi.
6 YILDA 664 BİNDEN FAZLA SİBER SALDIRI ENGELLENDİ
Siber saldırı sayılarını açıklayan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, 2022 yılında toplam 138 bin 445 siber saldırının engellendiğini bildirdi. Son 6 yıllık dönemde ise engellenen siber saldırı sayısının 664 bin 263’a ulaştığını duyuran Karaismailoğlu, “2022 yılı içinde USOM çalışmaları kapsamında tespit edilen 72 bin 226 zararlı bağlantının erişimi engellendi. Ayrıca, yine bu yıl içinde kurum ve kuruluşlara yönelik önlemler alınması için 14 bin 833 adet siber güvenlik bildirimde bulunuldu. Saldırılar, operatörler tarafından dağıtık servis dışı bırakma (DDoS), oltalama (Phishing) ve spam olarak gerçekleşti” dedi.
SİBER KAPILARIMIZIN GÜVENLİĞİ EN AZ SINIR KAPILARIMIZ KADAR ÖNEMLİ
Siber güvenlikte ciddi önlemler aldıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde kurulum çalışması tamamlanan Siber Güvenlik Operasyon Merkezi ile USOM ve operatörler arasındaki iş ve işlemlerin 7/24 kesintisiz olarak izlenebilmesi ve gerekmesi halinde aksiyonların zaman kaybetmeksizin alınmasına imkan sağladık. Yerli ve milli uygulamalarla sınır kapılarımız gibi siber kapılarımızdaki güvenliğimizi de sağlıyoruz. Siber kapılardaki güvenlik de en az sınır kapılarımız kadar önemli” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN DİNÇER: ‘’MODERN BİR ŞEHİR İNŞA ETMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA ...
Ferdi Gürel "SANTEK Ofisi’nin temel hedefi, üniversite–sanayi iş b...
‘’7 YILDA 200'ÜN ÜZERİNDE PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK’’
ASÜ Kurum İdari Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi
AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN FOTOĞRAFÇILIK KURSU
BAŞKAN DİNÇER: ‘’AŞEVİ PROJEMİZ SADECE BİR YEMEK FABRİKASI DEĞİL S...
AKSARAY BAROSU BAŞKANI AV. ERÇİN MEVLÜT DÜZGÜN: "TÜRK BAYRAĞI İNME...
Türk Bayrağı’na yönelik gerçekleştirilen çirkin saldırının ardında...