Aksaray Belediyesi şehir genelinde güvenliği tehdit eden ve tehlike arz eden metruk binaları yıkmaya devam ediyor.
Daha modern ve yaşanabilir Aksaray için kolları sıvayan Aksaray Belediyesi yıl içerisinde 149 binanın yıkımını gerçekleştirdi. Yıkım çalışmalarına yıl boyunca devam eden ekipler Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan metruk binanın güvenlik önlemleri altında yıkımına başladı. Metruk yapılar terk edilmiş olması nedeniyle uyuşturucu madde, Alkol kullanımı gibi suçların odağı haline geliyor şehir estetiğini bozan metruk binalar çökme tehlikesini de beraberinde getiriyor. İş makineleri marifetiyle yıkılan metruk binaların yıkılmasıyla kentsel estetik güvenlik ve ulaşımın rahatlaması gibi birçok alanda fayda sağlayacak.
Kontrollü bir şekilde başlatılan yıkım çalışması esnasında Emniyet Müdürlüğü ile Zabıta ve Trafik Müdürlüğü ekipleri çalışma sahalarında gerekli güvenlik tedbirlerini alıyor. İtfaiye Ekipleri de çalışma esnasında hazır bekletilerek gerektiğinde tazyikli sulama yapıyor.
Güvenlik tedbirleri altında yıkılan yapılar mahalle sakinleri tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. Konuyla ilgili Görüşlerini aktaran mahalle sakinleri Metruk binaların yıkılmasıyla hem çirkin görüntünün ortadan kalktığını hem de mahallelerinin daha güvenli hale geldiğini söylediler.
BAŞKAN DİNÇER'İN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI
Rektör Arıbaş: Üniversiteyi sizlerle birlikte yöneteceğiz
VATAN KAHRAMANLARINA EBEDÎ BİR VEFA DURAĞI ŞEHİTLER MÜZESİ 2 YAŞIN...
KGK “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da Başlıyor
KÜLTÜR KONAĞI PROJESİNDE ÇALIŞMALAR SONA YAKLAŞTI
DUAYEN GAZETECİ AHMET ERBAŞ, VEFATININ 2. YILINDA DUALARLA ANILDI
AKSARAY’DA GAZZE’YE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİL...
"NİĞDE İLİM YAYMA CEMİYETİ VE İMAM HATİP LİSELERİ KURULUŞ YILDÖNÜM...