BAŞKAN DİNÇER; “AKSARAY’IN KÜLTÜR ENVANTERİNE BİR ESER DAHA KAZANDIRDIK”

BAŞKAN DİNÇER; “AKSARAY’IN KÜLTÜR ENVANTERİNE BİR ESER DAHA KAZANDIRDIK”

MİLLETVEKİLİ AYDOĞDU “KÖKLÜ KİMLİĞİMİZİ GELECEK NESİLLERE TAŞIYACAĞIZ”

II. KILIÇARSLAN KÖŞKÜ VE TÜRBESİ RESTORASYONU TAMAMLANDI

BAŞKAN DİNÇER; “AKSARAY’IN KÜLTÜR ENVANTERİNE BİR ESER DAHA KAZANDIRDIK”

MİLLETVEKİLİ AYDOĞDU “KÖKLÜ KİMLİĞİMİZİ GELECEK NESİLLERE TAŞIYACAĞIZ”

Aksaray Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, şehrin kültür envanterine önemli bir eser daha kazandırıldı. II. Kılıçarslan Köşkü ve Türbesi’nde restorasyon süreci tamamlandı.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, gerçekleştirilen inceleme sırasında yapının tarihi ve mimari özellikleri hakkında bilgi aldı. Başkan Dinçer, restorasyonun ardından yapılacak çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarıyla birlikte bölgenin turizm açısından daha cazip hale geleceğini ifade etti. Ayrıca Aksaray Belediyesi tarafından işletilecek bir kafeteryanın da hizmete açılacağını belirten Dinçer, “Bu kadim şehrin kültür envanterine bir eser daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tarihi dokusuyla, eşsiz manzarasıyla II. Kılıçarslan Köşkü ve Türbesi, Aksaray’ımıza yeni bir soluk katacak” dedi.

 

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise, şehrin tarihi kimliğini güçlendiren projelerin önemine dikkat çekti. Aydoğdu, “Aksaray, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış köklü bir şehirdir. Bu eserlerin korunarak gelecek nesillere aktarılması bizler için büyük bir sorumluluktur. Belediye tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları sayesinde II. Kılıçarslan Köşkü ve Türbesi, yeniden kültürel hayatımıza kazandırılmış oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Restorasyonun tamamlanmasının ardından başlatılacak çevre düzenlemesiyle birlikte, yapının bulunduğu alanın hem vatandaşlar hem de ziyaretçiler için daha işlevsel hale geleceği vurgulandı. Açılacak olan kafeterya ve peyzaj düzenlemeleriyle birlikte bölgenin turizmde önemli bir çekim noktası olması hedefleniyor.

 

II. Kılıçarslan Köşkü ve Türbesi, tarihi kimliği ve konumu itibarıyla Aksaray’ın kültürel değerleri arasında yeniden hak ettiği yeri alırken, şehre gelen ziyaretçilere de farklı bir deneyim sunacak.



ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNDEN OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM

2025–2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YARIYIL DÖNEMİ BOYUNCA 112 OKUL KANT...

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN TOTEM VE TABELALARA SIKI DENETİM

AKSARAY’DA 2025 YILINDA 62 İZİNSİZ TOTEM VE REKLAM TABELASI KALDIR...

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜN...

BAŞKAN DİNÇER: “BASIN, ŞEHRİMİZİN GELİŞİMİNİ KAMUOYUYLA BULUŞTURUR...

AKSARAY’IN 2025 YILI BİLANÇOSU; 719 RİSKLİ BAĞIMSIZ BİRİM YIKILDI

BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER “AKSARAY’DA RİSKLİ YAPILAR GÜVENLİ YAPILAR...

AKSARAY'DA 2025 YILI YENİ İŞYERİ AÇILIŞLARINDA REKOR

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 816 İŞLETMENİN RUHSATLANDIRMA İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞT...

MİLLETVEKİLİ AYDOĞDU’DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

MİLLETVEKİLİ AYDOĞDU’DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

AKSARAY BELEDİYESİ 2025 YILINDA SİGARA İZMARİTİ VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ...

SİGARA İZMARİTİ VE ÇEVRE KİRLİLİĞİNE 578 BİN 467 TL CEZA KESİLDİ

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Şereflikoçhisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Aksaray İl ...