AKADEMİSYENLER ARAŞTIRMA İÇİN DEPREM BÖLGESİNDE
İçerisinde Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Cemil Gezgin’in de bulunduğu yer bilimciler, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin oluşturduğu tahribatı ve fay hattını yerinde inceliyor.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1002-C Projesi için çalışmalar başladı. Bölgede yürütülen “Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışması Acil Destek Programı” hakkında bilgiler veren ASÜ Öğretim Üyesi Dr. Cemil Gezgin, fayda meydana gelen kırılmayı tüm boyutlarıyla inceleyip modelleyeceklerini söyledi. Yaklaşık dokuz saat arayla meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 10 şehirde çeşitli düzeylerde yıkım ve hasar oluştuğunu anımsatan Dr. Cemil Gezgin, binalar, karayolları ve demiryollarında ciddi tahribatlar yaşandığını belirtti. Çalışma kapsamında, GNSS olarak kısaltılan Küresel Navigasyon Uydu Sistemi ölçmeleri yapılacağını ve bu ölçümlerden elde edilecek bulguların bölgedeki durumun sayısal verilerle ortaya konulmasını sağlayacağını kaydeden Dr. Gezgin, deforme tespitlerinin diğer çalışmaların yürütülmesine de katkı vereceğini vurguladı.
Proje içerisinde ASÜ dışında Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nden akademisyenler de yer alıyor.
AKSARAY’DA GAZZE’YE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİL...
"NİĞDE İLİM YAYMA CEMİYETİ VE İMAM HATİP LİSELERİ KURULUŞ YILDÖNÜM...
AHMET CEVDET PAŞA SOSYAL BİLİMLER LİSESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KONFERAN...
VALİ KUMBUZOĞLU, ESKİL'DE MUHTARLARLA BULUŞTU
21. YÜZYILDA TÜRK DÜŞÜNCESİ KONGRESİ AKSARAY ÜNİVERSİTESİ’NDE BAŞL...
AKSARAY’IN YENİ ÇEVRE YOLU GÜÇLÜ ZEMİNİYLE GELECEĞE HAZIRLANIYOR
AKSARAY TEKNOPARK’TA GELİŞTİRİLEN YAZILIM AVRUPA’YA İHRAÇ EDİLDİ
AKSARAY, ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMUNDA ÖRNEK GÖSTERİLDİ