ASÜ REKTÖRÜ PROF. DR. ARIBAŞ:BASIN TOPLUMSAL HAFIZANIN TEMELİ TAŞIDIR

ASÜ REKTÖRÜ PROF. DR. ARIBAŞ:BASIN TOPLUMSAL HAFIZANIN TEMELİ TAŞIDIR

Rektör Arıbaş: Kamu yararını esas alan gazetecilik topluma güç katar

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Arıbaş: Basın

toplumsal hafızanın temel taşıdır

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı yazılı mesajla basın mensuplarının gününü kutladı.

 

Gazetecilerin toplumun doğru, tarafsız ve hızlı bilgiye ulaşmasında önemli bir sorumluluk üstlendiğini vurgulayan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna dikkat çekti. Kamuoyunun aydınlatılması adına büyük bir özveriyle görev yapan basının, bireylerin bilgi edinme ve haberdar olma ihtiyacını karşılayan en önemli kaynak olduğunu ifade eden Arıbaş, “Mesleki etik ve sorumluluk bilinci çerçevesinde kamuoyuna ulaştırılan doğru bilgiler, toplumsal gelişimin hızlanmasına ve yapılan çalışmaların daha verimli hale gelmesine önemli katkılar sunmaktadır. Zor koşullar altında, zaman ve mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapan basın emekçileri, halkın haber alma hakkını koruyarak toplumsal hafızanın oluşmasına da ciddi katkılar sağlamaktadır” dedi.

 

Rektör Arıbaş: Kamu yararını esas alan gazetecilik topluma güç katar

Basın mensuplarının üstlendiği sorumluluğun her geçen gün daha da önem kazandığını belirten Rektör Arıbaş, etik değerlere bağlı, kamu yararını esas alan gazeteciliğin her zamankinden daha kıymetli olduğunu ve topluma güç kattığını dile getirdi. Basın kuruluşlarının Aksaray Üniversitesinde yürütülen sosyal, kültürel, bilimsel ve akademik faaliyetlerin kamuoyuna duyurulmasında her zaman önemli bir paya sahip olduğunu ifade eden Arıbaş, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Şehrimizde faaliyet gösteren tüm yerel ve yaygın basın mensuplarına üniversitemize ve şehrimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kıymetli basın mensuplarımızın eleştirileri, önerileri ve tavsiyeleri bizler için her zaman yol göstericidir. Gazetecilik mesleğini onur, hakkaniyet ve sorumluluk bilinciyle sürdüren tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyorum.”



MİLLETVEKİLİ ALTINSOY’DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

AK PARTİ AKSARAY İL BAŞKANI HAMZA AKTÜRK’TEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZET...

AKSARAY VALİSİ KUMBUZOĞLU'NDAN REKTÖR ARIBAŞ'A VEDA ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Valiler...

AKSARAY HEYETİNDEN TARIM VE ORMAN BAKANI YUMAKLI’YA ZİYARET

Aksaray heyeti, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret e...

REKTÖR ARIBAŞ,TÜRİZM FAKÜLTESİ NİN YENİ BİNASINDA İNCELEMELERDE BU...

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Turizm ...

REKTÖR ARIBAŞ TAN ÜSTÜN BAŞARI GÖSTEREN AKADEMİSYENLERE TAKDİR BEL...

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, 2025 yı...

AKSARAY BELEDİYESİ 100 KİLOMETRELİK ASBEST BORU DEĞİŞİMİYLE YÜZDE ...

BAŞKAN DİNÇER: “İÇME SUYU ALTYAPISINI GÜÇLENDİREREK KESİNTİLERİ Bİ...

AĞIR TONAJLI ARAÇLARA YÖNELİK DENETİMLER DEVAM EDİYOR

AĞIR TONAJLI ARAÇLARA YÖNELİK DENETİMLER DEVAM EDİYOR

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE “BAŞKANIMA MEKTUP VAR” KAMPANY...

BAŞKAN DİNÇER; “ÇOCUKLARIMIZIN KALEMİNDEN ÇIKAN HER SATIRI ÖNEMSİY...