AKSARAYLILAR SESLENDİ “AKSARAY’IN CHP’YE İHTİYACI VAR”

AKSARAYLILAR SESLENDİ “AKSARAY’IN CHP’YE İHTİYACI VAR”

AKSARAYLILAR SESLENDİ “AKSARAY’IN CHP’YE İHTİYACI VAR”

AKSARAYLILAR SESLENDİ
“AKSARAY’IN CHP’YE İHTİYACI VAR”


Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl ve İlçe örgütlerinin düzenlediği program çerçevesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Aksaray’da bir dizi temaslarda bulunan İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü CHP Aksaray İl Binası’nda basın açıklaması düzenledi.

Ziyaretlere İl Başkanlığı binasında üyelerle buluşarak başlayan CHP Milletvekilleri Tekin ve Süllü, CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ve il ve ilçe yöneticileriyle birlikte Eski Sanayi Caddesinde esnafla, Perşembe Pazarında halk ve esnafla, Sanayi’de esnafla buluşmanın ardından Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti. 

“SADECE SELAM VERMİYORLAR”
Ziyaretlerin ardından Milletvekilleri Süllü ve Tekin İl Başkanlığında basınla buluştu. Basın buluşmasında konuşan CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk milletvekillerinin iki günlük bir program ile kenti ziyaret ettiğini söyledi. Ertürk “Aksaray kamuoyunun karşısına İl Başkanı olarak çıktığımda bu şehrin sesi olacağımız, sorunları dile getireceğimiz, yıllar boyu sahipsiz bırakılmış bu şehrin sahibi olacağımızın sözünü vermiştik. 2,5 yıla yakın zamanda 70’in üzerinde milletvekilimiz ilimizi ziyaret etti. Genel Başkanımız iki kez ilimizi ziyaret etti. Grup başkanvekillerimiz ziyaret etti. Bu, selam verip geçme ziyaretiyle de kalmadı. Gerek soru önergesiyle gerek mecliste söz alarak Aksaray’ın sorunlarını dile getirerek gerekse Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu Grup toplantımızda sorunları dile getirdi” dedi.

“AKSARAYLILAR CHP’DEN ÇÖZÜM BEKLİYOR”
“Sorunlarımız çok”  diyen Ertürk “Yılan hikayesine dönen demiryolumuz, ineklerin otladığı hava alanı inşaatımız, topraklarımızı çatlatan ve bir türlü gelmeyen Kızılırmak suyumuz, 50 yıllık yapı gibi duran sanayi inşaatının sorunları, tarihi dokularımızın yağmalanması, Mısır’da sağır sultanın duyduğu yolsuzluk hikayelerimiz, Dünyada belki de sıralamaya girecek kadar servet edinen AK Parti’nin Aksaray Milletvekili… Vekillerimiz her gün ekonomik sıkıntıları söylüyor, hukuk sitemi cabası, bozuk ekonomimizin yanında bozuk bir psikoloji ile ülkeyi yönetmeye çalışan bir cumhurbaşkanı. En son Gezi eylemine katılan kadınlarımıza ağıza alınmayacak sözler sarf eden Cumhurbaşkanı… Bunlar bize şunu gösteriyor; sokakta dün ve bugün aldığımız izlenim vatandaş bizden, Cumhuriyet Halk Partisinden çözüm, çare bekliyor. ‘Daha önce CHP’ye hiç oy vermedim, ama bu sistemi değiştirecek olan, halktan yana adaletten yana olan CHP’dir’ diye söylüyor” diye konuştu. 

“TBMM’DE YASAKLANMAK PAHASINA SORUNLARI ANLATTIM”
CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, TBMM tarihinde ilk kez Aksaray’ın sorunlarını duyurabilmek için Nisan ayında TBMM’ye giderek düzenlediği basın toplantısı nedeniyle TBMM’de kendisi hakkında tutanak tutulduğunu ve girişinin yasaklanmasının gündemde olduğunu anlattı. “Bugün Hacılar Harman’ında Perşembe Pazarı’ndaydık bir teyzemiz vicdanlarımızı sızlatacak şekilde açım aç diye bağırdı” diyen Ertürk “Bu feryadı umarım yatında, katında lüks hayat sürenler duyar. CHP Aksaray İl Başkanı olarak Aksaray’ın sorunlarını sürekli dile getirdik. Bu da yetmedi Türk siyasi tarihinde bir ilk TBMM’ye bir il başkanı olarak gittim, 20 yıldır bu ülkede yapılmayan hizmetleri TBMM’de dile getirdim. Meclisin Güvenlik ekibi tutanak tuttu. İl Başkanının açıklama yapması yasakmış: Cezası da Meclise sokmama cezasıymış. Aksaray halkı için bu riski de göze alarak TBMM’de bu sorunlarımızı dile getirdim. Bu şehrin buna çok ihtiyacı var. Sahipsiz bir şehir, yok sayılan bir şehir. Bugün Gürsel vekilimi, Jale vekilimi; Aksaray’ın hangi sokağında caddesine girsek; Aksaray Kamuoyu ‘hoş geldiniz vekilim’ diye karşıladı. Ben iddia ediyorum Aksaray’ın vekilleri aynı yerlerde gezsin vatandaşın büyük kısmı tanımayacaktır. Bir tek İlknur Hanım’ı tanırlar, onu da zaten çalışmasından çabasından değil; ticaretiyle, iş kadını hüviyetiyle tanırlar. Aksaray’ı da Türkiye’yi de kurtarmak, Aksaray halkını rahatlatmak, hak ettiği refaha kavuşturmak Cumhuriyet Halk Partisi’nin boynunun borcudur” ifadelerini kullandı. 

“HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMEMİŞ BİR İLİMİZ”

CHO Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü Aksaray’ın hak ettiği değeri göremeyen bir il olduğuna dikkat çekti. Süllü “Ne yazık ki hak ettiği değeri bulamamış bir ilimiz. Yıllardır bitirilmeyen Ulukışla demir yolundan tutun da Konya Ovası su kanallarının tamamlanmasına kadar, Ankara-Niğde karayolunun Aksaray’ı bypass etmesine kadar pek çok sorunları olduğunu biliyoruz. Ülke genelindeki sorunların Aksaraylıları da etkilediği görülüyor. Aksaraylıların çığlıklarını bugün alanda duyduk” dedi.
“İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİNİN SOKAĞA ÇIKACAK YÜZÜ YOK”
Pazar’da “Açız” diyen vatandaşın çığlığını duyduklarını dile getiren Süllü “Pazarı ziyaret ettik. ‘Açız’ diye bağıran kadınları, ellerindeki paraları gösterip ne alacağına karar veremeyen kadınları gördük. Sanayide ayrı bir çığlık duyduk.  Otomobil tamircileri artık parça değiştirmediklerini, yedek parça satanlar satamadıklarını, anlattı. Herkesin tamir yoluna gittiğinden, bakım yaptırmadıklarından yakındılar. Tüm ülke genelinde olduğu gibi esnafın sorunları da aynı ne yazık ki. Aksaray’da bir şey gördük. İl Başkanımız dört milletvekilimiz var ama alanda değiller diye anlatmıştı. Ne yazık ki iktidar vekillerinin alana çıkacak yüzleri yok. Çünkü çıktıklarında vatandaşın ‘açız, geçinemiyoruz’ çığlıklarını duyuyorlar. Esnafın ‘yarın dükkanı nasıl açarım’ endişelerini dinliyorlar, ama ne yazık ki çözüm bulamıyorlar. Aksaraylıların seslerini de duyuramıyorlar. TBMM’de sesinizi duyurdum dedi İl Başkanımız. Biz diyoruz ki, artık Aksaray CHP’li vekilleri hak ediyor. CHP iktidarında CHP’li vekiller mutlaka bu sorunlarınızı meclise getirmenin yanı sıra çözüm bulma yönünde de hareket edecekler. Aksaraylıları dinledik, gidip Genel Başkanımıza, MYK’ya raporlarımızı sunacağız. Burada gezdiğimiz sürece çözüm önerilerimizi anlatıyoruz. İki gün temaslarımızı sürdüreceğiz. Bu temasların ardından, ilk genel seçimde, erken ya da zamanında, CHP iktidarında, bir dahaki sefer Aksaray’a gelmek dileğiyle saygı ve sevgilerimle selamlıyorum” şeklinde konuştu

“KÖRLEŞİRSİNİZ”

İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de Aksaray’da AK Parti’ye 7 defa oy verdiğini söyleyen bir vatandaşın “açız” dediğini hatırlattı. Aksaray’a üçüncü ziyareti olduğunu söyleyen Tekin “Sorunlar öylesine derinleşmiş ki 7 kez üst üste Ak partiye oy vermiş bir ablamızın feryadı bütün bu anlatacağımız hikâyelerin özetidir, ‘açız aç’ dedi ‘7 kez oy verdim’, dedi. Şimdi zaman zaman takdir edersiniz ki kısmen bazı insanlar alıştırmışlar. Bizde, Cumhuriyet Halk Partisi kültüründe böyle bir şey yoktur. Yanlışa yanlış deriz, doğruya da doğru deriz. Eleştiri ve özeleştiri kültürünü geliştiririz. Öbür türlü körleşirsiniz. Evinizde çocuğunuza, annenize, babanıza itiraz ettiğiniz yerde, yöneticinize itiraz edeceksiniz. ‘Kardeşim sen burada yanlış yapıyorsun’ diyebilmelisiniz. Bu olmadığı için bizim en kutsal değerlerimizi kullanarak, camiler buna dahil olmak üzere yalan ve iftira üzerine acaba siyaseti nasıl inşa edebiliriz? Sokakta bize şöyle bir şey söylediler ‘küresel güç’… Bu nedir kardeşim? Bana bir anlat hangi küresel güç? Önce Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz kendimizi kalkan etmezsek o zaman deyin ki ‘falan ülkenin bizim ekonomimize saldırısı var’” diye konuştu.



Türk Polis Teşkilatının 179. Kuruluş Yıldönümü

Türk Polis Teşkilatının 179. Kuruluş Yıldönümü

KGK ailesi iftar serisinin son durağı İstanbul oldu.

KGK ailesi iftar serisinin son durağı İstanbul oldu.

BAYRAMLAR TOPLUMU SEVGİ VE HOŞGÖRÜ ZEMİNİNDE BULUŞTURUYOR

BAYRAMLAR TOPLUMU SEVGİ VE HOŞGÖRÜ ZEMİNİNDE BULUŞTURUYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, RAMAZAN BAYRAMI DOLAYISI İLE KU...

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, RAMAZAN BAYRAMI DOLAYISI İLE KU...

Ankara’da KGK 6’ıncı iftar buluşması gerçekleşti.

Ankara’da KGK 6’ıncı iftar buluşması gerçekleşti.

Tatar, ABD’nde konuştu: Haksızlıklara sabrımız kalmadı.

Tatar, ABD’nde konuştu: Haksızlıklara sabrımız kalmadı.

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER MAZBATASINI ALDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER MAZBATASINI ALDI

AKSARAY EMNİYET MÜDÜRLÜLÜĞÜ ASAYİŞ ŞUBEDEN HUZUR DENETİMİ

AKSARAY EMNİYET MÜDÜRLÜLÜĞÜ ASAYİŞ ŞUBEDEN HUZUR DENETİMİ